• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.

A 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat 20. évfordulója

Jubileumi élmények

A Keresztapa idegesen szivarozott Kecskemét főterének napsütötte oldalán az embereivel körülvéve, amikor észrevette a felé közeledő kis csapatot. Úgy öten lehettek és Benitot, csúfnevén a Szállítót keresték. Nélküle ugyanis nem lehet megünnepelni a jubileumot, tehát akár a föld alól is elő kell keríteni!

A 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat október 8. és 14. között ünnepelte újraalakulásának 20. évfordulóját. A mára már több mint 150 fős önkéntes szervezetünk célja, hogy értelmes és hasznos tevékenységet, egy életre szóló közösséget nyújtsunk a fiataloknak. A jubileumi hetünkön karakteres cserkész programokat mutattunk be a nagyközönségnek, amiken keresztül mindenki megtapasztalhatta az élményt, a kisközösségi (őrsi) rendszer és a cselekedve tanulás erejét.

 

 

 

 

 

Ennek keretében szerveztük szombat délután azt a családi akadályversenyt, ahol a résztvevőknek (szülőknek és gyerekeknek együtt) egy maffia klán tagjainak bőrébe bújva kellett logikai és ügyességi feladatokat megoldaniuk, miközben cserkésztudásukat is próbára tették. Többek között a Nagytemplom mögött Danténak kellett segíteni megírni a Gesta Vetessyorumot (a csapat történetét), a Lordok Háza alatt a Politia karmaiból szabadították ki az egyik tagot, a Gyenes téren egy tájolóval kellett megtalálni az enigmát (a kulcsot a börtönhöz) és az ízpróbát még meg sem említettem. A pálya végén természetesen a Szállító kiszabadítása következett és a jól megérdemelt jutalmukat is átvehették a versenyzők. A napot a Kecskeméti Református Gimnázium udvarán megrakott vérbeli cserkész tábortűzzel koronáztuk meg.

Pénteken a bemutatkozáson volt a fő hangsúly. A gimnázium dísztermében teaházat (süteményekkel és gyümölcsteákkal) és táncházat tartottunk, miközben a galériánk többezer képéből vetítettünk. 75 éves emlékeket idézett vissza Dr. Horváth György, aki az 1947-es franciaországi cserkész világtalálkozón vett részt, Szabó Zsuzsanna csapatparancsnok pedig az újraalakulás óta eltelt 20 évről mesélt nekünk. A fiatalok ekkor sem maradtak le a meséről, ugyanis az iskolaépület pár órára a Harry Potter-filmekből ismert Roxfort kastélyává alakult, nekik pedig 2-3 fős csapatokat alkotva kellett megszerezniük a klubszoba varázsigéjét. Miután a Teszlek Süveg beosztotta őket, megkapták a varácspálcájukat és a Tekergők Térképét, amik nagy segítséget nyújtottak a további feladatokhoz (elég nehéz szót érteni egy trollal).

 

A jövőbeli nyílt programjainkra is legalább ekkora készülődéssel várunk minden érdeklődőt, a múlt heti részleteket és fényképeket pedig megtekinthetik a honlapunkon:

http://vetessy.hu/

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"