• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.

Jótékonysági zenés áhítat a Szeretet-Hetek javára

Az Újkollégium Dísztermében 2010-03-22-én már jóval a műsor kezdete előtt nagy volt a sürgés-forgás:
Tary Timótné, az est zenei részének szervezője még egy utolsó főpróbára buzdította a legkisebbeket; a Kecskeméti Református Nőszövetség szorgos kezű tagjai terítettek a Zsibongóba - a hagyományokhoz híven szeretet-süteménnyel pakolták meg az asztalokat; a korábbi táborok - azóta már kamasszá cseperedett ifjai a bejáratnál programmal várták az érkezőket; a hangszerek hangoltak… és volt egy kis határon túlról érkezett csapat, akik először léptek be eminens dísztermünkbe: Ők a bácsfeketehegyi vendégek, egyben fellépőink voltak a Vajdaságból. Harangozó László lelkipásztor vezetésével 11 fő olyan határon túli kedves testvér érkezett hozzánk szolgálni, akik rendszeresen járnak a vasárnapi bibliaórára, szeretnek énekelni, szoros szállal kötődnek az anyaországban szervezett Szeretet-héthez és még útlevéllel is rendelkeznek. (Nem kevés követelménynek kellett megfelelniük már színpadra lépés előtt…)

A jótékonysági zenés estre egybegyűltekhez a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze Varga Nándor szólt, majd áhítatot tartott. Mi magunk is hálát adtunk az Úrnak, amiért megáldotta rendezvényünket és előkészítette ezt az örömteli együttlétet.
A műsort a legifjabb művészek kezdték, akik közül többen először játszottak telt ház előtt; majd színre léptek a tapasztaltabb ifjú tehetségek. Néhányan már az előző évek jótékonysági áhítatán is bemutatkoztak.
Vendégeink egy népdalt és két ifjúsági éneket adtak elő zongora és gitár kíséretében.

Varga Nándor elnöklelkész
úr megköszönte az M. Bodon Pál Zeneiskola tehetséges növendékeinek és felkészítő tanáraiknak a szolgálatot, az igazán élvezetes műsort.
A szervezők hálás szívvel tapasztalták a nagy érdeklődést és az adományokat, melynek segítségével lehetőségünk nyílik vendégül látni a határon túlról egy magyar református csoportot Emmausban az augusztusi Szeretet-héten.

Köszönjük mindazoknak a segítségét, akik jó szívvel támogatják az idei Szeretet-hetek megszervezését adományaikkal és közbenjáró imádságaikkal!

A tábor szervezői nevében

Terényi-Kelemen Éva

A zenés áhítaton készült fotók megtekinthetők a galériában

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"